Merluza cu salsa de usturoi

de naomy in Peste, 6 Oct 2011 | 6623 vizualizari

 

A fost o inspiratie de moment ,eram cu gandul la tatal meu (mare pescar),el gatea mereu peste cu mamaliguta si inca gateste .

 

INGREDIENTE

  • 3 filete merluza
  • condimente de peste
  • sare dupa gust
  • ulei de masline pt prajit pestele
  • 30 mil vin  alb de gatit aromat
  • SALSA DE USTUROI
  • 5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare mare de bucatarie
  • piper alb recent macinat
  • 2 linguri de ulei masline
  • 3 linguri de smantana
  • apa dupa preferinta(cat de groasa sau subtire doriti salsa)
  • MAMALIGUTA CU UNT
  • apa
  • faina de malai dupa preferinta
  • sare
  • 50 gr unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluza cu salsa de usturoi:

Condimentam bine pestele, il prajim la foc moderat pe o parte si pe cealalta, apoi cand este aproape gata turnam vinul aromat sau vin alb normal de gatit. Mai lasam un minut si luam tigaia de pe foc.

Separat preparam salsa de usturoi: punem toate ingredientele pt salsa in (iar ma lovesc de  ,...jajajaja ,dar am gasit pe internet cum se numeste instrumentul de lemn,adica cel putin in anumite regiuni ale tarii) deci in BATATOAREA DE PISAT usturoiul :D si pisam bine pana se formeaza o pasta. Adaugam smantana si apa si amestecam bine, apoi turnam salsa peste pestele care este inca cald .

Intre timp preparam si mamaliguta cu unt ,dupa cum stim cu toti ,se pune apa cu sarea la foc pana da in clocot ,apoi reducem focul si turnam faina de malai treptat si amestecam mereu pana fierbe faina,(noua ne place mai moale asa ca nu am pus multa faina si asa a fiert mai repede)cand este aproape fiarta am adaugat untul si am mai lasat-o putin.Se serveste cald alaturi de un pahar de vin alb .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluza cu salsa de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Plachie de novac